Milloin

22.12.2024    
13:00 – 15:00

Varaukset

Varaus suljettu

Missä

Mikonheikki
Vanharaitti 14, Hauho, 14700

Joulua vietetään Mikonheikissä aina perinteisesti pitkän kaavan mukaan!

Menun suunnittelu alkaa heti kesäsesongin jälkeen. Kaikki joulun ruoat valmistetaan Mikonheikin keittiössä. Tänä vuonna joulumenumme ammentaa ideoita Euroopan eri maiden jouluperinteistä, mutta kuten aina keskiössä ovat hauholainen keittotaito ja raaka-aineiden paikallisuus. Jouluruokakokonaisuutemme tavoitteena on todellisen elämyksen aikaansaaminen, jota tehostaa teemaan sopiva elävä musiikki. Lämpimästi tervetuloa!

Tarina alkaa tästä:

Mikonheikin signature– omenaglögin ja amuse-bouchen  jälkeen siirrytään alkuruokapöytään:

  • Ensiksi lautaselle poimitaan hauholaista Kleemolan perunaa kera tilli-voisulan.
  • Alman reseptillä punajuurigraavattua lohta sekä saaristolaisleipää piparjuurivoilla.
  • Läntisen naapurimaan terveisinä tarjoillaan mätimunia ja mini-toast skageneita.
  • Slaavilaista jouluperinnettä edustavat sillit ja rosolli.
  • Kalapöydästä löytyy tietenkin myös hauholaista järvikalaa.

Tämän jälkeen on kylmien liharuokien vuoro:

  • Lämminsavustettua Kirakan tilan kalkkunaa ja hauholaista puolukkaa sekä raikasta juurisellerisalaattia.
  • Pohjois-ranskalaiseen jouluperinteeseen kuuluvaa naudan sisäfileestä tehtyä tartaria tarjoillaan paahdetulla briossilla, päälle tipaus rosmariinihunajaa.
  • Mikonheikin joulupöytään kuuluu aina myös belgialainen Tante Julienne -maalaispatee, joka tarjoillaan sipuli-chutneyn kera.
  • Joulukinkkumme tulee tietysti Paijalasta ja se tarjoillaan hedelmien ja pienten ranskalaisten herneiden – petits pois – kera. Kokonaisuuden kruunaa Pepen valmistama vahva, konjakkinen sinappi. Urjalalainen Paijan tila on yksi Suomen ensimmäisistä pihattosikaloista, joissa possuilla on vapaa pääsy ulkoilemaan läpi vuoden.

Ja sitten lämpimät ruoat:

  • Hämeessä kun ollaan, niin tarjolla ovat tietenkin kaikki jouluiset laatikot.
  • 
Saksassa jouluna syödään makkaroita, niin tällä kertaa meilläkin. Kastikkeeksi oman maun mukaan joko sinappimajoneesia tai currywurst-kastiketta.
  • Rantion jouluperinteen mukaan naudanpaistia on tapana nauttia vasta joulupäivänä, mutta nyt teemme poikkeuksen. Tarjoilemme teille kokonaisena grillattua häränfileetä, tummaa portviinikastiketta ja joulumaustettuja juureksia.

Päätteeksi:

  • Aterian kruunaa runsas, ranskalaisista, espanjalaisista ja sveitsiläisistä juustoista koostuva tarjotin.
  • Hienostuneet petits fours -herkkupalat.
  • Upea brittiläisen jälkiruokapöydän kuningatar, Trifle.

Hinnoittelu ja erikoisruokavaliot:

Lounaan hinta 55 e / hlö.

Mikonheikissä on  A-oikeudet.

Ilmoitattehan mahdollisista erikoisruokavalioista varauksenne yhteydessä.

Huomioittehan ystävällisesti, ettei joulumenua voida toteuttaa vegaanisena.

Paikkoja tilaisuuteen yhteensä 26 kpl. Tilaisuus on loppuunmyyty.

Varaukset

Tässä tapahtumassa ei ole vapaita paikkoja jäljellä.